« Blog over tegenslagen bij corona»

Gepubliceerd op 11-05-2020

In deze tijd  van Corona hebben veel mensen last van tegenslagen. Hoe kan jij goed reageren op In deze nieuwe situatie?  Je kan niet meer naar je werk waar je jouw collega’s spreekt en vragen, kan stellen over jouw werk. Thuiswerken is voor een tijdje leuk. Vakanties in het buitenland gaan niet meer door en je bent bang dat je het corona virus ook krijgt. En sommige mensen moeten thuis blijven in quarantaine als een familielid ziek wordt. Onderstaande tips kunnen wellicht helpen. En vraag op tijd steun van een coach.

Een belangrijke factor in het ontstaan van stress en disbalans tussen ‘taakeisen’ en ‘hulpbronnen’, zeggen psychologen. Veel mensen moeten momenteel thuiswerken en de zorg voor kinderen combineren. De taakeisen nemen dus sterk toe. Intussen verminderen je hulpbronnen, zoals keuzevrijheid en leuke contacten. Werken aan je welbevinden is in zo’n situatie geen luxe, maar noodzaak.

Onderstaande tips kunnen wellicht helpen. En vraag op tijd steun van een coach.

1. ‘Wat ik graag wil  dat motiveert me enorm.’
Formuleer wat je wil op een positieve manier. Een doel waar je energie van krijgt. Jouw doel mag uitdagend zijn. Blijf positief en zie mogelijkheden. En bel regelmatig met vrienden of ga veel bewegen.

2. ‘Ik maak het voor mezelf belangrijk.’
Als een doel belangrijk genoeg voor je is, dan zal je een weg vinden die in eerste instantie onmogelijk leek. Zorg dat je er iedere dag mee bezig bent. Met wat je wil. Hoe belangrijker het voor je is, hoe meer prioriteit je het geeft.

3. ‘Ik houd het simpel.’
Formuleer in korte, positieve zinnen wat je graag wil. Hoe eenvoudiger, hoe gemakkelijker het tussen je oren gaat zitten. Blijf dit herhalen.

4. ‘Ik zorg voor goede energie.’
Hoe beter je zelf in je vel zit, hoe gemakkelijker het is om te presteren. Je hebt meer veerkracht bij tegenslagen. Je hebt meer lef om uitdagingen aan te gaan. Je staat meer open voor nieuwe kansen. Jouw energie, jouw houding is belangrijk.

5. ‘Ik focus op wat ik zelf kan veranderen.
Stop met je tijd te besteden aan zaken waar je geen invloed op hebt. Stop met alles wat je tegenhoudt. Het begint bij jezelf. En bedenk creatieve oplossingen die bij jouw passen.

 

Bron: Mark Verhees

 

corona-01589199168.jpg
corona-01589199247.jpg
corona-01589199197.jpg